Konkursy gastronomiczne 2016
W 2016 roku ZSEG wzięło udział w licznych konkursach kulinarnych, takich jak: Małopolski konkurs Szkół Gastronomicznych, Tort wiosenny oraz Stół Wielkanocny.
W 2016 roku ZSEG wzięło udział w licznych konkursach kulinarnych, takich jak: Małopolski konkurs Szkół Gastronomicznych, Tort wiosenny oraz Stół Wielkanocny.
13 września uczniowie naszej szkoły brali udział w finale III Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych. Mimo, że nazwa sugeruje, iż konkurs dotyczy...
Nasza szkoła udzielała się na kokursach kulinarnych w ubiełym roku 2015, a uczniowie ZSEG odnieśli wiele sukcesów w branży gastronomicznej.
W naszej szkole (od kilku miesięcy) grupa inicjatywna „Cool-inarna katedra” realizuje projekt pozalekcyjnego kształcenia zawodowego promujący...
Właśnie trwa I Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych – „Odkryj swój talent”. Bierzemy w nim udział. Jest to nowa inicjatywa Komisji Europejskiej, która...
W dniu 01.12.2016r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie odbyła się IV edycja Ogólnopolskiego Konkursu Sztuki Barmańskiej „MONIN Cup Junior...
7 grudnia Cool-inarna Katedra działająca w naszej szkole podsumowała interdyscyplinarny projekt zatytułowany - „Przewodnik kulinarno-historyczny. Z Habsburgami i...
W dniu 22 lutego 2017 r. uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu brali udział w Warsztatach Kulinarnych z wykorzystaniem najnowszych technik...
W dniu 06.02.2017r. uczennica Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Żywca Magdalena Kołodziej brała udział w największej polskiej edycji „Calvados...
Piotr Morys uczeń klasy 2 TG 2 dnia 16.02.2017 r. wziął udział w VIII Edycji Bielskiego Regionalnego Konkursu Gastronomicznego organizowanego przez...